Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Ascensió al punt culminant del massí­s de Port del Comte, un cim que esdevé una meravellosa talaia de tot el Pirineu

Pedró dels Quatre Batlles
Ruta guiada.Pedró dels Quatre Batlles
Informació
Sant Llorenç de Morunys, Solsonès, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Port del Comte és un massí­s del Prepirineu, ubicat entre les comarques del Solsonès i l'Alt Urgell. Es caracteritza per les formes suaus i arrodonides dels seus pics més rellevants, d'entre els quals el Pedró dels Quatre Batlles n'és el més elevat. Aquest itinerari circular ens portarà a assolir els cims del Vulturó (2.349m), el Pedró dels Quatre Batlles (2.383m) i la Tosa Pelada (2.379m) i ens permetrà gaudir de la muntanya i de la neu en tot el seu esplendor. Descobrirem rastres d'animals, coneixerem la flora de la zona i gaudirem d'unes vistes sensacionals de la gran serralada pirinenca des del cim del Pedró, una magní­fica talaia!

Recorregut

Començarem l'itinerari a l'aparcament de l'Estivella, anomenat també Clot de la Vall, a 1.930m d'altitud. Primer pujarem fins a la bassa d'aigua per fer neu artificial de l'estació d'esquí­. Des d'aquí­, continuarem l'ascensió pel barranc del Prat Piguer. Quan arribem al Portell de Llop se'ns obrirà  la panoràmica i podrem fer un petit descans. A continuació farem un gir de 90º i pujarem per entre el bosc i per una zona de pendents suaus fins el Cap de les Pedrusques o Vulturó (2.349m). Seguirem caminant fins assolir el Pedró dels Quatre Batlles (2.383m) i, finalment, la Tosa Pelada (2.379m). Des d'aquest cim baixarem fins el Clot Rodó i el Prat de les Fontetes. En aquest punt, agafarem la pista que ens portarà novament a la zona de l'Estivella.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:6:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):4:00h aprox.
Exigència física:Notable. Ruta adequada per a persones amb bona preparació fí­sica i acostumades a fer caminades de jornada completa.
Dificultat tècnica:Mitjana. La pròpia de progressar amb raquetes de neu per terrenys amb desnivell. Es recomana haver realitzat una ruta d'iniciació a les raquetes de neu prèviament.
Distància:10 km
Desnivell acumulat:+600m/-600m
Edat recomanable:A partir de 9 anys.
Grup:màxim 10 persones.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:9:00h del matí­ a l´aparcament de l´Estivella de l´estació d´esquí­ de Port del Comte.
Hora i punt de finalització:15:00h de la tarda a l'aparcament de l'Estivella de l'estació d'esquí­ de Port del Comte.
Material individual imprescindible:Motxilla individual. Roba d'abric transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua (mínim 1,5 litres) i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pí­cnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Durant el recorregut es farà una parada per dinar.
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat. Guia interpretador del medi natural amb amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:Si inclous el lloguer de les raquetes de neu i tens un número de peu més petit de 35 o més gran de 47, si us plau indica'ns-ho en el camp "Observacions" del formulari de formalització de la reserva. Si el teu pes és superior als 120 kg, si us plau indica'ns-ho també.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · El massí­s de Port del Comte, alta muntanya al cor del Prepirineu. · Les estacions d'esquí­ de Port del Comte i de Tuixent-La Vansa.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Excursió guiada: 45 €/persona (IVA inclòs).
· Lloguer de raquetes de neu i bastons: 9 €/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, el lloguer de les raquetes de neu i pals, i les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

En cas de voler realitzar l´activitat en format de grup privat (un guia per a vosaltres sols i dates a convenir), contacteu-nos per e-mail (info@rutespirineus.cat) o telèfon (+34 691 772 966) i us prepararem un pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades d´un dia.

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Càmping i Restaurant EL SOLSONÈS, Solsona. (a 18,3 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

Punt de trobada

9:00h del matí­ a l´aparcament de l´Estivella de l´estació d´esquí­ de Port del Comte.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!
2 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).