Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Dues jornades de muntanya hivernal a la Vall d’Aran, una de les millors zones del Pirineu per a la pràctica de l’esquí de muntanya

Esquí de muntanya a la Vall d´Aran: dues ascensions
Ruta guiada.Esquí de muntanya a la Vall d'Aran: dues ascensions
Informació
Salardú, Vall d'Aran, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

En aquest programa de dues jornades d'esquí de muntanya -skimo- realitzarem dues de les rutes clàssiques de la Vall d'Aran. Aquesta vall, situada a la cara nord del Pirineu, és una de les ubicacions amb més bona qualitat de neu de tota la serralada gràcies a la seva clara influència atlàntica. Més enllà de passar-nos-ho molt bé amb les dues excursions que farem per indrets preciosos i amb itineraris variats i molt divertits, l’activitat també ens permetrà seguir formant-nos i consolidar els nostres coneixements i seguir creixent en la disciplina de l'esquí de muntanya. Durant les dues jornades repassarem les diverses tècniques de progressió així com la planificació prèvia necessària en tota activitat d'esquí de muntanya (elecció de l'itinerari, gestió de la seguretat, interpretació del butlletí meteorològic i del butlletí d’allaus...).

Aquest programa està pensat sobretot per a persones que ja tenen formació prèvia en esquí de muntanya i que ara volen guanyar experiència, millorar la seva tècnica i coneixements i gaudir de l’espectacularitat de la muntanya hivernal amb seguretat. Això ho aconseguirem gràcies a les dues rutes que farem tutelades pel nostre guia d'alta muntanya. En base a les condicions de neu i del terreny que tinguem, seleccionarem les dues ascensions -una per cada dia- més adequades d’entre les moltes possibilitats que ens ofereix la zona: Tuc dera Salana a la vall d'Aiguamog, Tuc dera Pincèla a la vall d'Unhola, Cap de Clòssos al pla de Beret... Sigui com sigui, la bellesa de les muntanyes de la Vall d'Aran ens regalarà dues jornades fantàstiques d’esquí de muntanya que gaudirem al màxim!

Programa

· Dia 1. Trobada a Salardú amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta i revisió de material. Aproximació amb vehicles particulars fins a la Bòrda Montadí, punt d’inici i final de la primera ruta.

Ascensió al Tuc dera Salana (2.485m).

Distància: 11 km | Desnivell: +1.015m/-1.015m | Pendent màxim: 35º

· Dia 2. Ascensió al Tuc dera Pincèla (2.536m).

Distància: 12 km | Desnivell: +1.035m/-1.035m | Pendent màxim: 35º

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i capaces de fer jornades d’esquí de muntanya de 6-8 hores i ascendir 1.000m de desnivell positiu amb esquís.
Dificultat tècnica:Es requereix un bon nivell d'esquí per terrenys amb neus no tractades i haver realitzat prèviament alguna sortida d'esquí de muntanya de dia.
Distància:23 km
Desnivell acumulat:+2.050m/-2.050m
Grup:màxim 6 persones.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:8:30h del matí a l’Oficina de Turisme de Salardú (just al costat de l´oficina hi ha un aparcament). Des d´aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins a la Bòrda Montadí (15 minuts / 4 km).
Horari:De 8:30h a 17h (els dos dies).
Material individual imprescindible:Pantaló d'esquí de muntanya, jaqueta de Gore-Tex (o similar), peça tèrmica Primaloft (o similar), samarreta tèrmica, mitjons d'esquí, guants fins, guants gruixuts pel fred, buff, gorro i ulleres de ventisca. Pel sol: ulleres de sol, crema solar (factor 50+) i protecció per als llavis (factor 50+). Motxilla de muntanya amb possibilitat d’acoblar els esquís. Frontal. Cantimplora 1,5 litres. Material d’esquí: botes, esquís de muntanya, pals, ganivetes i pells de foca. Material de seguretat individual: detector víctima d’allaus (DVA) amb les piles revisades, pala, sonda i casc.
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per les dues activitats (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia d’alta muntanya titulat amb gran experiència a la zona i en la disciplina d’esquí de muntanya. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
· La Vall d’Aran, la seva història i els seus valors naturals. · Tècniques de progressió amb esquís de muntanya. · Tipus d’allaus segons la inclinació del pendent, orientació, altitud, latitud, hora del dia. · Seguretat activa: bones pràctiques en l’ús de l’ARVA, pala i sonda. · El canvi climàtic als Pirineus. I com afecta a la pràctica de l’esquí de pista i a la de l’esquí de muntanya.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s'indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu dates programades: 190 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (DVA, pala, sonda i casc): 42 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de les rutes i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d'alta muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· L'allotjament, els desplaçaments, begudes i menjars, les despeses ocasionades per l'abandonament del curs per qualsevol motiu, el material d’esquí de muntanya, el material individual de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de 4 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups de 5 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

FORMAT DE GRUP PRIVAT

Els preus del programa de 2 dies en format de grup privat en dates a convenir són els següents:

· Preu format privat grup de 1 persona: 650 €/persona (IVA inclòs).

· Preu format privat grup de 2 persones: 365 €/persona (IVA inclòs).

· Preu format privat grup de 3 persones: 270 €/persona (IVA inclòs).

· Preu format privat grup de 4 persones: 220 €/persona (IVA inclòs).

· Preu format privat grup de 5 persones: 190 €/persona (IVA inclòs).

· Preu format privat grup de 6 persones: 170 €/persona (IVA inclòs).

· Lloguer material individual de seguretat (DVA, pala, sonda i casc): 42 €/persona (IVA inclòs).

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers recomanats

Si t´allotges en algun d´aquests establiments, avisa que faràs ruta guiada amb Rutes Pirineus, et tractaran rebé!

  • Hotel DETH PAIS, Salardú. (a 0,15 km)
  • Hotel ALBARES***, Vielha. (a 8,78 km)

Nota: distàncies calculades en línia recta. La distància real de viatge pot variar, a vegades de manera considerable.

RUTES PIRINEUS disposa d’acords amb alguns allotjaments propers. Si estàs interessat en incloure l’allotjament en un establiment de la zona a la teva reserva, fes-nos-ho saber i t’enviarem informació perquè ho puguis valorar.

Punt de trobada

8:30h del matí a l’Oficina de Turisme de Salardú (just al costat de l´oficina hi ha un aparcament). Des d´aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins a la Bòrda Montadí (15 minuts / 4 km).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
3 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).