Hotel Restaurant ELS CASALS

Els Casals, Sagàs, Berguedà, Barcelona

Web

www.elscasals.cat-http://www.elscasals.cat/es/-http://www.elscasals.cat-http://www.elscasals.cat/fr/
ComparteixWhatsappFacebookTwitter
  pos_ini
  pos_fi
  num_fotos

  foto_actual
  Contacta sense compromís
  Envia e-mail

  "ELS CASALS, LLIGAT ALS ORÍGENS"

  Produir d'acord amb les formes artesanes tradicionals i controlar tots i cadascun dels processos productius, des de la terra -que és l'origen de tot- fins al plat, aquesta és la filosofia d'Els Casals i de la família Rovira.

  Els Casals és cuina de terrer -on la majoria dels productes són de la mateixa finca o d'explotacions properes: les hortalisses, la verdura, els ous, la llet i els seus derivats, el porc, l'aviram, els bolets...- i, per tant, cuina de temporada buscant sempre les millors qualitats i condicions de cada producte. El restaurant està reconegut amb una estrella Michelin.

  Al seu torn, les nou habitacions de l'hotel són agradables, acollidores i familiars, i estan ubicades just al costat del restaurant, en una antiga masia del segle XVIII envoltada de camps, boscos i camins.

  A Els Casals, gastronomia i pagesia són elements indestriables. Una experiència meravellosa!

  Vine i descobreix tot el que t'ofereix el nostre entorn
  • Hotel Restaurant Els Casals
  • Rutes properes
  • Activitats guiades
  • Llocs d'interès
  Com arribar-hi
  Descobreix l'entorn fent ruta al teu aire amb les guies web i PDF properes:
  [ Total 18 Guies web i PDF gratuïtes. Clica aquí per veure-les totes! ]
  Excursions i activitats guiades properes, viu una experiència inoblidable!
  Què més podem visitar? Consulta els llocs d'interès propers:
  • Museu del Pastor a Castellar de n'Hug Museu del Pastor a Castellar de n´Hug

   El Museu del Pastor ens ofereix informació sobre la tradicional professió del pastor, actualment en perill d'extinció. El museu és un centre de documentació sobre l'ofici del pastor i actua com a canal dinamitzador de la memòria històrica. Està situat a la part alta de la població, a la plaça del Castell (Tel.93 825 70 57).

  • Mirador de la Devesa Mirador de la Devesa

   A 11,2 km de Bagà, pujant per la carretera BV-4024 en direcció al coll de Pal, trobem a mà dreta el mirador de la Devesa. Aquest espai disposa de boniques vistes panoràmiques del massís del Pedraforca, en direcció O, i dels pobles de Bagà i de Guardiola de Berguedà, al fons de la vall. Hi ha un monument metàl·lic amb textos explicatius de la vall del Llobregat i del mirador de la Devesa.

  • Àrea de lleure de Sant Joan de l'Avellanet Àrea de lleure de Sant Joan de l´Avellanet

   L'àrea de lleure de Sant Joan de l'Avellanet està situada a la carretera que va de Bagà a Gisclareny pel coll de Bena, a 2 km de Bagà. L'àrea té dos espais habilitats a la riba del riu Bastareny on es pot descansar, fer un pícnic o jugar. També disposa d'infraestructura per a realitzar-hi barbacoes.

  • Àrea d'esbarjo de la Serra Àrea d´esbarjo de la Serra

   Aquest espai està situat a prop de l'aparcament del mirador del Gresolet, uns 2 km abans d'arribar-hi per la carretera de Saldes. És un bon lloc per a fer una parada i gaudir d'un pícnic. Hi ha taules, bancs i barbacoes.

  • Les petjades de dinosaure de Fumanya Les petjades de dinosaure de Fumanya

   El conjunt paleontològic del coll de Fumanya es troba a més de 1.400m d'altitud i a 7 km de Sant Corneli, dins del terme municipal de Fígols. L'impressionant jaciment allotja milers de petjades, ossos i ous de dinosaure que van viure en aquesta zona fa uns 65 milions d'anys. L'explotació de les mines a cel obert ha deixat al descobert aquest impressionant jaciment. Més informació: www.dinosauresfumanya.com

  • El castell de Gósol El castell de Gósol

   El castell de Gósol està ubicat dalt d'un petit turó que domina la vila de Gósol. Del recinte, que ja existia al segle XI dominant una de les rutes de pas de la Catalunya central vers la Cerdanya i el Llenguadoc, només es conserven algunes restes de la muralla que tancava el costat de tramuntana.

  • El santuari de Queralt El santuari de Queralt

   El santuari de Queralt -conegut popularment com el "balcó de Catalunya"- és un conjunt arquitectònic dedicat a la Mare de Déu de Queralt que es troba situat a uns 1.200m d'altura al capdamunt de la serra de Queralt, just per sobre de la ciutat de Berga. La seva espectacular ubicació ens permet gaudir de grans vistes de tota la Catalunya central.

  • Centre Picasso de Gósol Centre Picasso de Gósol

   El Museu Municipal de Gósol acull el Centre Picasso, on es mostren reproduccions de les obres més significatives que Pablo Picasso va pintar l'any 1906, amb 24 anys, durant la seva estada a Gósol amb la seva companya Fernande Olivier, i que actualment s'exposen als museus més importants del món. Més informació: Ajuntament de Gósol (973 370 055 / ajuntament@gosol.ddl.net).

  • Jardins Artigas Jardins Artigas

   Els Jardins Artigas, a la Pobla de Lillet, van ser projectats per Antoni Gaudí l'any 1905. Foren concebuts com a regal per a la família Artigas que allotjà l'arquitecte a casa seva. L'obra fon fonts, bancs, baranes i ponts amb la frondosa vegetació de l'entorn. Un bon racó per a passejar!

  • Concurs de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug Concurs de Gossos d´Atura de Castellar de n´Hug

   Es tracta d'un concurs que va néixer el 1962 per demostrar quin pastor tenia el millor gos d'atura. Des de llavors se celebra anualment cada últim diumenge d'agost. Es tracta d'una celebració amb un gran reclam turístic tant pel poble com per la zona en general. A l'entrada del poble, hi trobem el monument que fa homenatge al gos d'atura català, una escultura realitzada per Emili Armengou.

  • Font de la Doble Ona Font de la Doble Ona

   A 9,1 km de Bagà, pujant per la carretera BV-4024 en direcció al coll de Pal, en un revolt pronunciat cap a la dreta, hi ha la font de la Doble Ona. Les aigües d'aquesta font, fredes durant tot l'any per la seva ubicació en una zona ben ombrívola, desemboquen més avall al torrent de les Rovires.

  • La Salle Natura - Cal Cerdanyola La Salle Natura - Cal Cerdanyola

   Aquest espai de la institució La Salle ofereix activitats relacionades amb el medi natural a famílies i grups: itineraris a peu, en bicicleta o a cavall, tallers de geologia, estudi de la flora i la fauna, allotjament,... S'hi arriba fent 2 km per una pista de terra que s'agafa des de la carretera de Bagà a coll de Bena (Gisclareny), a 2 km de Bagà. (Més informació: 932 902 478 / 938 244 798)

  • Font Seca Font Seca

   Font d'aigua situada a 1,2 km de l'aparcament del mirador del Gresolet. La trobem al marge esquerre de la carretera de Saldes abans d'arribar al mirador. És una bona opció per omplir la cantimplora d'aigua sobretot durant els mesos d'estiu.

  • El Museu de les Mines de Cercs El Museu de les Mines de Cercs

   El Museu de les Mines de Cercs està dedicat a l'explotació del carbó a Sant Corneli i a l'Alt Berguedà. El museu és un centre d'interpretació que dóna a conèixer la història de l'explotació d'aquest combustible fòssil i la seva relació amb l'entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà del Berguedà. La visita també inclou un emocionant recorregut amb el tren miner que ens porta fins a l'interior de l'antiga mina de Sant Romà. Més informació: www.mmcercs.cat.

  • Museu de les Trementinaires Museu de les Trementinaires

   Aquest museu de Tuixent ens permet descobrir qui eren les trementinaires, quines herbes i remeis elaboraven i com organitzaven les seves rutes a peu per comercialitzar els seus productes arreu de Catalunya. Al poble, també hi trobarem un jardí botànic i un jardí urbà.

  • La Patum de Berga La Patum de Berga

   La Patum de Berga, declarada Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, és una festa tradicional i popular que se celebra a Berga durant la festivitat de Corpus. La Patum consta de diversos actes i representacions on els elements religiosos -l'origen de la festa és pagà, però fou assimilada i readaptada per l'església durant l'edat mitjana-, la pirotècnia i el foc són protagonistes.

  • El ball de les Cosses de Gósol El ball de les Cosses de Gósol

   El ball de les Cosses de Gósol és una dansa tradicional que es balla Gósol per la Festa Major, el 15 d'agost, i és l'element folklòric més conegut i popular del poble. Durant el ball, els dansaires fan diversos moviments i passos per parelles, en rotllana i de quatre en quatre.

  • Església de Sant Vicenç del Rus Església de Sant Vicenç del Rus

   La bonica església de Sant Vicenç del Rus, una església d'estil romànic amb una sola nau, es troba al costat de la carretera BV-4031 entre els quilòmetres 5 i 6. Antigament, aquesta parròquia era el centre del nucli de població de Sant Vicenç del Rus, que esdevingué, temps més tard, barriada de Castellar de n'Hug.

  • Centre històric de Bagà i mercat medieval Centre històric de Bagà i mercat medieval

   Bagà és una poble de 2.300 habitants ubicat a la zona de l'Alt Berguedà, al vessant S de la serra del Cadí. Bagà és un poble preciós. En destaquem especialment el seu casc antic, amb l'encantadora plaça porxada Galceran de Pinós, i la seva intensa activitat cultural. No us perdeu el mercat medieval que s'hi celebra cada mes de juliol (més informació al web: www.baga.cat).

  • Mirador del Gresolet Mirador del Gresolet

   Accedim al mirador del Gresolet des de l'aparcament del Gresolet baixant unes escales o a través d'una passarel·la adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. Hi trobem un panell informatiu i una escultura. És un mirador excel·lent de la vall de Saldes i del massís del Pedraforca.

  • El poble abandonat de Peguera El poble abandonat de Peguera

   Peguera és un poble abandonat situat dins del terme municipal de Fígols. Es va donar a conèixer fa uns anys perquè s'hi volia construir un complex turístic que finalment es va desestimar. El poble està situat en un altiplà, a 1.700m d'altitud, entre els Rasos de Peguera i la serra d'Ensija, en un paratge de gran bellesa als peus d'una petita i esvelta cinglera. La crisi del carbó va accelerar el procés de despoblament de la zona i Peguera va quedar definitivament abandonat.

  • Museu Colònia Vidal Puig-reig Museu Colònia Vidal Puig-reig

   El Museu de la Colònia Vidal, que fou una de les colònies industrials més grans de la vall del Llobregat durant la revolució industrial, ens explica com era la vida en una colònia a principis del segle XX. Durant la visita podem veure com eren els espais més destacats de la colònia (l'escola, el bar, la fàbrica, els habitatges,...) i entendre com era la vida dels treballadors i les famílies en una colònia del nostre país.

  • Museu del Ciment ASLAND Museu del Ciment ASLAND

   A Castellar de n'Hug (al Berguedà) hi trobem la fàbrica de ciment Asland, tancada l'any 1975; avui un museu. El Museu del Ciment posa de relleu l'espectacularitat d'un dels conjunts fabrils més importants de la industrialització catalana, ubicat en un edifici modernista impressionant i al bell mig d'un entorn natural. Podreu visitar les ruïnes de la fàbrica i fer un recorregut pel seu centre d'interpretació.

  • Àrea de lleure de Riugréixer Àrea de lleure de Riugréixer

   L'àrea de lleure de Riugréixer està ubicada a 2km de Bagà, pujant per la carretera BV-4024 en direcció al coll de Pal. Aquesta zona de descans a la riba del riu Gréixer disposa de taules de pedra i barbacoes. També hi trobem una petita font. A l'estiu és un lloc força concorregut.

  • Església de Sant Quirze de Pedret Església de Sant Quirze de Pedret

   L'església de Sant Quirze de Pedret, dins el comtat de Berga i la jurisdicció del bisbat d'Urgell, té uns orígens molt poc documentats. La primera notícia del lloc és de l'any 983, que surt esmentat Pedret com un dels dominis del monestir de Sant Llorenç prop Bagà, en la seva acta de consagració i dotació. Avui l'església només té culte el dia de la festa anual i depèn de l'església parroquial de Berga. L'any 1989 s'inicià la segona i definitiva restauració.

  • Monestir de Sant Llorenç Monestir de Sant Llorenç

   El monestir de Sant Llorenç, situat a Guardiola de Berguedà, és una de les construccions romàniques més rellevants del Berguedà. L'estructura de l'església és complexa i té la particularitat de comptar amb una tribuna a la nau central. L'església, que fou consagrada l'any 983, ha sofert moltes modificacions al llarg del temps i va quedar greument afectada per un terratrèmol l'any 1428. El monestir ha estat restaurat i es pot visitar. (Informació sobre els dies i horaris d'obertura: tel. 938 226 005).

  • Mina de petroli de Riutort Mina de petroli de Riutort

   La mina de petroli de Riutort està situada al km 4 de la carretera B-402 que va de Guardiola de Berguedà a La Pobla de Lillet. Va estar en explotació des de l'any 1906 fins a l'any 1916. La mina té una longitud total de 340m de galeries i, si la visitem, encara podem observar com hi regalima el petroli per la roca. (Informació sobre els dies i horaris d'obertura: tel. 938 226 005).

  [ Total 27 Llocs d'interès. Clica aquí per veure'ls tots! ]
  OPINA SOBRE AQUEST ESTABLIMENT! Introdueix la teva opinió i ajuda a d'altres viatgers i excursionistes!
  Enviar comentari

  Volem que la web de RUTES PIRINEUS sigui una web participativa, per això t'animem a que deixis els teus comentaris sobre els establiments de la COMUNITAT RUTES PIRINEUS. No es toleraran insults, llenguatge abusiu, faltes de respecte, ni comentaris ofensius en contra de les més elementals normes d'educació. Tampoc s'acceptaran missatges comercials, o que incloguin números de telèfon o adreces personals i també s'eliminaran els missatges que anunciïn algun producte.

  Tots els comentaris són revisats per garantir que compleixin les normes anteriors. RUTES PIRINEUS, en cap cas, es farà responsable del contingut de les opinions publicades pels internautes a la nostra web.

  Hotel Restaurant ELS CASALS

  Telèfon de contacte:   +34 938 251 200

  Contacta'ns i digues que m'has vist a Rutes Pirineus, et tractarem rebé!