Les millors activitats d'estiu a les estacions d'esquí dels Pirineus

Article publicat el 13/08/2013 per Oriol Bohigas

Esquí

Sou dels que enyoreu el blanc de la neu durant l'estiu? Si és així, aprofiteu ara per descobrir els altres colors de les pistes d’esquí! La majoria d’estacions d’esquí dels Pirineus ofereixen activitats per poder gaudir de la natura, els paratges i l’entorn també a l’estiu.

D’entre les moltes possibilitats, aquí us presentem les 10 que ens han semblat més originals i interessants:

1. Frisbee Golf
Port Ainé - Espot, Catalunya
A l’estació de Port Ainé podreu trobar-hi un circuit de Frisbee Golf. Es tracta d’un esport similar al golf, però llançant discs a les cistelles que anireu trobant pel camí, cadascuna amb el seu par fixat. És una activitat per totes les edats, i allà mateix us donaran un mapa del recorregut i el reglament del joc.

2. Segway
Masella - Alp, Catalunya
A l’estació de la Masella es poden fer circuits o excursions amb segway, un vehicle elèctric de dues rodes que s’auto-balanceja. Si no ho heu provat mai, aquesta és la vostra oportunitat, emocions assegurades!

3. MountainSkyver
Tavascan - Tavascan, Catalunya
És una nova manera de fer les excursions a la muntanya durant l’estiu. La pujada es realitza amb una motxilla que carrega una bicicleta lleugera i plegable. I un cop a dalt, només cal muntar-la i iniciar el descens. Inclou suspensió, frens de disc… màxima seguretat en qualsevol terreny.

4. Cursa Virtual del Camí Vell
Vall de Núria - Queralbs, Catalunya
Aquesta és una magnífica activitat per a muntanyencs i corredors que podreu fer sols o en companyia. La cursa recorre el camí vell de Queralbs a Núria, i es pot dur a terme el dia que vulgueu fins a l’octubre. Només cal inscriure’s per disposar del xip que us permetrà validar els quatre punts de control obligatoris. Tot un espectacle de natura, i amb premis sucosos pels que ho facin millor!

5. Patinet de muntanya
La Molina - Alp, Catalunya
Ja fa anys que La Molina ofereix la possibilitat de baixar pel seu domini amb “gravity scooters”, uns patinets ideals pel descens de muntanya. Adrenalina i velocitat enmig de la natura!

6. Pujada ciclista a Vallter
Vallter 2000 - Camprodon, Catalunya
Si us agrada el ciclisme de carretera, a Vallter podreu recrear el clàssic final d’etapa de les voltes ciclistes. Des de Setcases fins a Vallter, tot està preparat per informar-vos de l’altitud, pendent, quilòmetres que queden... mentre sueu la pujada de 12,2 km. A més a més, als que arribeu a dalt us espera un esmorzar de forquilla a preu especial!

7. Karting Marc Gené
Grandvalira - Pas de la Casa, Andorra
Obert de juny a setembre al pàrquing de l’estació d’El Tarter, és el primer karting instal•lat a Andorra i el seu circuit ha estat dissenyat per Marc Gené, pilot de proves de Fórmula 1. Un circuit de més de 500 metres pels amants del motor.

8. Tobotronc
Naturlandia - Sant Julià de Lòria, Andorra

Aquesta estació d’esquí de fons ofereix moltes activitats durant tot l’any, però una de les més conegudes és el Tobotronc, el tobogan de natura més llarg del món amb 5.3 km. Amb el Tobotronc podreu fer un recorregut pel bosc amb un trineu biplaça gaudint de sensacions úniques!

9. Gica Fer
Vallnord - Ordino, Andorra

L’estació de Vallnord proposa una ruta d’una hora i mitja amb un vehicle amfibi per descobrir els paisatges, la vegetació i els animals pels llacs d’alta muntanya de la zona d’Ordino-Arcalís. La sortida és des del restaurant de La Coma a 2.200m, i cal reservar amb antelació.

10. Telecadira de l’Aneto
Cerler - Cerler, Aragó

Moltes estacions d’esquí posen en funcionament alguns dels seus telecadires a l’estiu, de manera que es pot pujar a les cotes més altes i gaudir de les espectaculars vistes. Nosaltres hem triat el de l’estació de Cerler, ja que permet acostar-se als cims més alts dels Pirineus com l’Aneto, Maladeta, Posets o Perdiguero. Ideal pels que volen començar excursions des d’un punt més alt o pels que volen estalviar-se les fortes baixades als seus genolls.