Excursió nocturna d'iniciació a les raquetes de neu pels paisatges hivernals de la vall d'Aran

Nocturna i lluna plena a Montgarri
Ruta guiada.Nocturna i lluna plena a Montgarri
Informació
Salardú, Vall d'Arán, Lleida
Hem definit un protocol de seguretat que seguirem en totes les rutes guiades per adaptar-nos a les circumstàncies excepcionals que estem vivint aquests mesos i gaudir-les, doncs, amb la mateixa confiança de sempre. Si tens qualsevol consulta o suggeriment no dubtis a enviar-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucar-nos al +34 691 772 966 (feiners de 9h-14h). Aquest estiu, Pirineus!
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Us proposem un itinerari nocturn de raquetes de neu pel Pla de Beret guiats per la llum dels frontals i seduïts pel misteri de la muntanya. I la coincidència de l'activitat amb la lluna plena farà que l'experiència esdevingui inoblidable! La ruta ens descobrirà el magnífic bosc de Parros i el santuari de Montgarri, situat al costat del riu Noguera Pallaresa, en una important cruïlla de camins entre la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Arieja. Una excursió meravellosa per iniciar-se a les raquetes de neu i gaudir de la muntanya hivernal d'una manera diferent i màgica!

Recorregut

L'itinerari comença a l'aparcament de Beret de l'estació d'esquí de Baqueira-Beret i ressegueix el riu Noguera Pallaresa des del seu naixement fins al santuari de Montgarri. Durant el recorregut passarem per diverses cabanes, com la de Gessa, la de Parros i la Casa Cabau. També farem un tram per l'interior del sensacional bosc de Parros. I si les condicions de neu ho permeten, farem l'itinerari parcialment circular!

Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:6:00h aprox.
Temps efectiu caminant (sense parades):4:30h aprox.
Exigència física:Mitjana. Ruta adequada per a persones amb una bona condició física i que poden realitzar caminades de 5:00h amb desnivell sense problemes.
Dificultat tècnica:Baixa. Ruta d'iniciació a les raquetes de neu. No obstant, la ruta transcorre per terrenys irregulars d'alta muntanya.
Distància:11 km
Desnivell acumulat:360m
Edat recomanable:
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:16:00h de la tarda a l'aparcament de Beret de l'estació d'esquí de Baqueira-Beret. Des del poble de Baqueira cal agafar la carretera C-142b i pujar en direcció al Pla de Beret. Després de 6,5 km deixem enrere el trencall de l'aparcament de l'Orri (dreta) i continuem 2 km més fins a l'aparcament. Atenció, l'aparcament és molt gran, el punt de trobada és al fons de tot de l'aparcament a l'esquerra (al costat de l'hangar).
Hora i punt de finalització:22:00h de la nit a l'aparcament de Beret.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar frontal i roba de muntanya per realitzar la ruta (roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta, guants, braga i gorro. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable, polaines (recomanable) i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció pels llavis i gorra).
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a la excursió (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques,...). Durant el recorregut es farà una parada al refugi de Montgarri per sopar.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència a la vall d'Aran. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. · Tipus de neu i estat del mantell nival. · Les petjades i els rastres dels animals a la neu. · Les valls i els llacs d'origen glacial.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Excursió guiada: 35 euros/persona (IVA inclòs).
Raquetes de neu i pals: 12 euros/persona (IVA inclòs).

El preu del guiatge inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

Nota:

• En dates publicades al calendari de Rutes Pirineus, el grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat és de persones i el grup màxim és de persones. Rutes Pirineus s'encarregarà de la conformació del grup mínim. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import.

• Per a grups de persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada, si us plau consulteu-nos.

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per e-mail (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de CaixaBank.

Allotjaments propers
· Hotel LO PALLER, València d'Àneu. www.lopaller.com
· Hotel Deth Pais, Salardú. www.hoteldethpais.com
Punt de trobada

16:00h de la tarda a l'aparcament de Beret de l'estació d'esquí de Baqueira-Beret. Des del poble de Baqueira cal agafar la carretera C-142b i pujar en direcció al Pla de Beret. Després de 6,5 km deixem enrere el trencall de l'aparcament de l'Orri (dreta) i continuem 2 km més fins a l'aparcament. Atenció, l'aparcament és molt gran, el punt de trobada és al fons de tot de l'aparcament a l'esquerra (al costat de l'hangar).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè t'ensenyarem a progressar correctament amb raquetes de neu.
  • Perquè farem interpretació del medi natural hivernal i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la neu, passis un dia meravellós i descobreixis racons increïbles del Pirineu també a l'hivern!

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).