Pots apuntar-te a aquesta activitat enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al 691772966 (horari d´atenció de 9h-14h i de 16h-18h).

Si tens qualsevol dubte, contacta´ns igualment per e-mail o telèfon i t´ajudarem.

Descoberta hivernal de l’impressionant conjunt de llacs d’alta muntanya de la zona del Carlit i les Bulloses

Estanys del Carlit i de Camporrells (2 dies)
Ruta guiada.Estanys del Carlit i de Camporrells (2 dies)
Info / Reserva
Montlluís, Alta Cerdanya
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La ruta que us presentem transcorre a través de paisatges hivernals d’alta muntanya de gran bellesa en un dels indrets més emblemàtics dels Pirineus. A l’hivern, la zona lacustre de les Bulloses -als peus del Carlit- i els estanys de Camporrells -als peus dels populars Puigs Perics- és ideal per desplaçar-se amb raquetes de neu. Durant dos dies recorrerem paisatges nevats preciosos, descobrirem estanys gelats, caminarem per boscos de pi negre i creuarem espectaculars prats nevats en altura. Així mateix, dormirem en un típic refugi d'alta muntanya, el refugi de Camporrells.

Aquesta és una ruta ideal per als amants de les caminades per terrenys salvatges i solitaris i, si les forces i el temps ho permeten, el segon dia farem l'ascensió al Puig del Pam, des d'on gaudirem de boniques panoràmiques del Capcir i de la Cerdanya francesa. L'escassa dificultat tècnica que presenta l'excursió contrasta amb la seva destacable exigència física, els 14 km i 17 km que respectivament farem el primer i el segon dia, fan que sigui una proposta adequada per a persones amb una bona condició física i acostumades a fer rutes llargues de dia complet.

Recorregut

· Dia 1. Trobada a Puigcerdà amb el/la guia de Rutes Pirineus. Presentació de la ruta i revisió de material. Aproximació amb vehicles particulars fins al Pla dels Avellans, punt d’inici i final de la ruta.

Etapa 1 - Racons amagats de les Bulloses. Pla dels Avellans - Estany de les Bulloses - Cabana de la Balmeta - Refugi de Camporrells..

Distància: 14 km | Desnivell: +650 m/-150 m | Temps efectiu: 6:00 h | Temps d'activitat: 8:00 h.

· Dia 2. Etapa 2 - Els Puigperics i l’estany d’Aude. Refugi de Camporrells - Pla de Carboneres - Estany d’Aude - Pla dels Avellans..

Distància: 13 km | Desnivell: +150 m/-650 m | Temps efectiu: 6:00 h | Temps d'activitat: 8:00 h.

Nota: l´itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l´estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l´activitat:2 dies / 2 nit.
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona condició física i que poden realitzar caminades de dos dies complets amb desnivell
Dificultat tècnica:La pròpia de progressar amb raquetes de neu per terrenys amb desnivell. Es recomana haver realitzat una ruta d'iniciació a les raquetes de neu prèviament.
Distància:31 km
Desnivell acumulat:875m
Grup:màxim 8 persones.
Època recomanable:Hivern i primavera.
Hora i punt de trobada:8:00h del matí a Puigcerdà (a l´Oficina de Turisme de la Cerdanya situada a la mateixa carretera N-260 uns metres abans de la rotonda "Plaça Comtat de la Cerdanya" que dona accés a Puigcerdà). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al Pla dels Avellans, uns 45 minuts amb cotxe (25 km).
Hora i punt de finalització:16:00h de la tarda al Pla d'Avellans
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (jaqueta tallavents, roba d'abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya mitja-alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per canviar-se al refugi. Per la pluja/neu: ponxo/capelina o anorak impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac de dormir (com a complement, al refugi hi ha mantes). Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional). Raquetes de neu i pals.
Alimentació:Cal portar beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...), al migdia es farà una parada per dinar. El sopar i l’esmorzar ens els proporcionen al refugi i estan inclosos en el preu. El pícnic del segon dia no està inclòs en el preu i és possible contractar-lo directament al refugi (preu orientatiu 10-14 €).
Perfil del guia que realitzarà l´activitat:Guia de muntanya titulat amb amplia experiència al Prepirineu català. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.
Observacions:Si inclous el lloguer de les raquetes de neu i tens un número de peu més petit de 35 o més gran de 47, si us plau indica'ns-ho en el camp "Observacions" del formulari de formalització de la reserva. Si el teu pes és superior als 120 kg, si us plau indica'ns-ho també.
Informar-vos que des de l'1/11 fins al 29/03 és obligatori portar equipaments de neu (pneumàtics de contacte o cadenes) al cotxe/maleter per circular per les carreteres franceses.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d´excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t´explicarem...
• Les raquetes de neu: història, utilització, tècniques i progressió. • Tipus de neu i estat del mantell nival. • Les petjades i els rastres dels animals a la neu. • L'embassament de les Bulloses i la zona lacustre de Carlit i Camporrells. • La llegenda del pastor de Enveig.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

FORMAT DE GRUP OBERT

Conformació del grup per part de RUTES PIRINEUS en les dates que s´indiquen a la secció "Dates programades".

· Preu total (guiatge + refugi Mitja Pensió): 220 €/persona (IVA inclòs).
· Lloguer raquetes de neu i bastons: 20 €/persona (IVA inclòs).

El preu inclou:

· La planificació i preparació de la ruta i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat).

· L'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

· L'allotjament al refugi en modalitat de Mitja Pensió (nit, sopar i esmorzar).

El preu del guiatge no inclou:

· El desplaçament fins al punt de trobada, el picnic, les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, el lloguer de les raquetes de neu i pals, els consums extres al refugi (begudes extres,...) i les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l´activitat és de 4 persones. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l´import. Per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar pressupost a mida.

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubtis a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als allotjaments.

Consulta les condicions generals d´anul·lació i canvi per a les sortides organitzades de més d´un dia (viatge combinat).

Allotjaments propers
Hotel BERNAT DE SO, Llívia. www.hotelbernatdeso.com
Hotel FONDA MERCÈ, Llívia. www.fondamerce.com
Hotel CHALET DEL GOLF, Puigcerdà. www.chaletdelgolf.com
Hotel del PRADO, Puigcerdá. www.hoteldelprado.cat
Hotel PETIT HOTEL DE RIU, Riu de Cerdaña. www.hotelriucerdanya.com
Hotel MUNTANYA, Prullans. www.prullans.net
Hotel CHALET ANA, Les Angles. www.chalet-ana.com/es/
Punt de trobada

8:00h del matí a Puigcerdà (a l´Oficina de Turisme de la Cerdanya situada a la mateixa carretera N-260 uns metres abans de la rotonda "Plaça Comtat de la Cerdanya" que dona accés a Puigcerdà). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al Pla dels Avellans, uns 45 minuts amb cotxe (25 km).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubtis en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un e-mail a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).