Descobrim valls, estanys i colls d'alta muntanya imponents en una travessa apassionant pel cor del Parc Natural Posets-Maladeta

Volta a un gegant, el Posets (4 dies)
Travesses de diversos diesVolta a un gegant, el Posets (4 dies)
Informació
Benasc, Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

La travessa "Volta a un gegant, el Posets" és un recorregut circular d'alta muntanya que enllaça els tres refugis guardats del Parc Natural Posets-Maladeta que envolten el segon cim més alt dels Pirineus, el Posets (3.375m), en un marc d'alta muntanya incomparable. Aquest itinerari ens mostrarà valls imponents com la d'Estós o la de Ribereta, preciosos estanys d'origen glacial de colors vius i intensos com el Llardaneta, l'Eriste o el Batisielles, i miradors privilegiats al gran nombre de tresmils que es concentren en aquest sector del Pirineu!

La travessa consta de quatre etapes -entre les comarques aragoneses de la Ribagorça i el Sobrarb- en les que anirem descobrint tots els vessants de la mítica muntanya del Posets, un dels pics més admirats de tota la serralada pirinenca. La ruta, considerada una de les més estètiques del Pirineu, no deixarà de sorprendre'ns contínuament per la bellesa dels seus paisatges: llacs d'alta muntanya (aquí anomenats ibones), rius que modelen valls i barrancs, una gran varietat de flora i fauna, zones boscoses, prats d'alta muntanya, esveltes roques granítiques que perfilen crestes i pics imponents,...

Al seu torn, els tres refugis on pernoctarem estan ubicats en llocs molt especials i ens permetran recuperar forces gràcies als seus bons menjars. També coneixerem com és la vida als refugis d'alta muntanya aragonesos, alguns d'ells oberts tots els dies de l'any i que més enllà d'oferir aixopluc a l'excursionista juguen un paper molt important en la conservació dels Pirineus.

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Benasc amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Aparcament Vall d'Estós "Los Barracones" - Refugi d'Estós.
  Distància: 8,4 km | Desnivell: +610m/-35m | Temps efectiu: 3h | Temps d'activitat: 4-5h.

· Dia 2: Refugi d'Estós - Refugi de Viadós.
  Distància: 11,6 km | Desnivell: +765m/-925m | Temps efectiu: 5h | Temps d'activitat: 6-7h.

· Dia 3: Refugi de Viadós - Refugi Ángel Orús. Opció d'ascensió al pic Forqueta (3.008m).
  Distància: 11,3 km | Desnivell: +1.180m/-800m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h.

· Dia 4: Refugi Ángel Orús - Aparcament Vall d'Estós "Los Barracones".
  Distància: 14,1 km | Desnivell: 700m/-1.495m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:4 dies - 3 nits
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya a més de 2.800m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:45,4 km
Desnivell acumulat:3.255m
Època recomanable:De juliol a setembre.
Hora i punt de trobada:10:30h del matí a Benasc, a l´aparcament del Centre d´Interpretació Posets-Maladeta situat a la carretera principal. Des d´aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins al punt d´inici de la ruta a l´aparcament "Los Barracones" a l´entrada de la Vall d´Estós (aprox. 10 minuts).
Hora i punt de finalització:18:00h de la tarda a l'aparcament "Los Barracones".
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural Posets-Maladeta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Posets, la Maladeta i el parc natural, la seva història i els seus valors. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · L'origen d'alguns topònims de la zona.. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Preu total (guiatge + refugis): 425 euros/persona (IVA inclòs)
Preu total (guiatge + refugis) mes d'agost: 445 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i l'allotjament als refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu.

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu en contactar-nos enviant un email a info@rutespirineus.cat.
La reserva es pot fer per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web. La reserva es considerarà finalitzada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça en els refugis, especialment al juliol, agost i setembre.

Allotjaments propers
· Hotel HOSPITAL DE BENASQUE, Benasque. www.llanosdelhospital.com
· Hotel CIRIA, Benasque. www.hotelciria.com
· Càmping LA BORDA DE ARNALDET, Sesué. www.arnaldet.com
· AHCS Aparthotel Castejón de Sos, Castejón de Sos. www.apartahotelcastejondesos.com
Punt de trobada

10:30h del matí a Benasc, a l´aparcament del Centre d´Interpretació Posets-Maladeta situat a la carretera principal. Des d´aquest punt ens desplaçarem amb cotxes particulars fins al punt d´inici de la ruta a l´aparcament "Los Barracones" a l´entrada de la Vall d´Estós (aprox. 10 minuts).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
2 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).