Descobrint la meravellosa serra del Cadí pels seus dos vessants, absolutament diferents però igualment espectaculars

Cadí 360º (3 dies)
Travesses de diversos diesCadí 360º (3 dies)
Informació
Bellver de Cerdanya, La Cerdanya, Lleida
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

A cavall entre el Berguedà i la Cerdanya, al cor del Prepirineu català, hi trobem un massís calcari molt singular: la serra del Cadí. Aquesta cadena muntanyosa, sovint eclipsada pel popular Pedraforca, ens ofereix indrets de gran bellesa i espectacularitat. El Cadí destaca molt especialment pel gran contrast que ens ofereixen els seus dos vessants: pendents ondulats i suaus per la banda de Saldes i Gósol, al sud, i vertiginosos precipicis de més de 500 metres de caiguda al vessant ceretà, al nord.

Si volem gaudir de la muntanya en majúscules, no ens podem perdre aquesta meravellosa ruta circular de tres etapes que transcorre per un entorn natural immillorable: el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Durant el recorregut ens endinsarem a les obagues ufanoses de boix i pi roig i ens enlairarem fins a les àmplies carenes panoràmiques, assolirem el cim del Comabona (2.548m), el segon pic més alt de la serra del Cadí, i davallarem per un dels passos més mítics i històrics dels Pirineus -el pas dels Gosolans-. A més a més, el contrast entre la plana i la muntanya ens sorprendrà i podrem recuperar forces gràcies als bons menjars dels dos refugis on farem nit durant la travessa.

Aquesta és una proposta ideal per iniciar-se a les travesses de muntanya, un itinerari que us deixarà meravellats i amb moltes, moltíssimes ganes de tornar-hi!

Recorregut

· Dia 1: Trobada a Bellver de Cerdanya amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Bellver de Cerdanya - Refugi Sant Jordi.
  Distància: 12 km | Desnivell: +620m/-208m | Temps efectiu: 3:45h-4h | Temps d'activitat: 6h.

· Dia 2: Refugi Sant Jordi - Refugi Prats d'Aguiló. Ascensió al pic Comabona (2.548m).
  Distància: 9 km | Desnivell: +907m/-527m | Temps efectiu: 4:30h | Temps d'activitat: 7h.

· Dia 3: Refugi Prats d'Aguiló - Bellver de Cerdanya.
  Distància: 14 km | Desnivell: +50m/-1.000m | Temps efectiu: 3:30h | Temps d'activitat: 5:30h.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:3 dies - 2 nits
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivells importants.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys de mitja i alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per un coll de muntanya de més de 2.400m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:32 km
Desnivell acumulat:2.180m
Època recomanable:De maig a octubre.
Hora i punt de trobada:10:00h del matí a Bellver de Cerdanya, a la Plaça Major del centre del poble.
Hora i punt de finalització:14:30h a Bellver de Cerdanya.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència al Parc Natural del Cadí-Moixeró. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Natural, la seva història i els seus valors naturals. · La vall de la Cerdanya: una gran vall d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · La història del Pas dels Gosolans: mític coll de muntanya als Pirineus. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

· Preu total (guiatge + refugis): 295 euros/persona (IVA inclòs)

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i l'allotjament als dos refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als refugis.

Allotjaments propers
· CERDANYA ECORESORT (càmping, hotel i apartaments), Prullans www.cerdanyaecoresort.com
· Fonda DOMINGO, Lles de Cerdanya. www.fondadomingo.org
· Casa Rural CAL MATEUET, Travesseres, Lles de Cerdanya. www.calmateuet.com
· CAL REI - Allotjament Rural, Lles de Cerdanya. www.calrei.cat
· Alberg LA BRUNA, Bellver de Cerdanya. www.alberglabruna.com
· ELS TORRENTS. Hotel Rural, Bellver de Cerdanya. www.elstorrents.com
· Hotel FONDA MERCÈ, Llívia. www.fondamerce.com
· Hotel del PRADO, Puigcerdà. www.hoteldelprado.cat
Punt de trobada

10:00h del matí a Bellver de Cerdanya, a la Plaça Major del centre del poble.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!
10 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).