Descobrim les valls, les muntanyes i els preciosos estanys d'origen glacial de l'Alta Cerdanya, el Capcir i l'Arieja

Le Tour des Pérics (4 dies)
Travesses de diversos diesLe Tour des Pérics (4 dies)
Informació
Mont-lluís, Alta Cerdanya-Capcir
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Aquesta travessa de 4 etapes ens mostra el fort contrast existent entre el vessant atlàntic i el mediterrani de la zona de l'Alta Cerdanya, el Capcir i l'Arieja. L'itinerari transcorre per camins d'alta muntanya, per sobre dels 2.000m d'altitud, creuant diverses colls i valls on descobrim infinitat de preciosos estanys d'origen glacial. Al seu torn, la fauna salvatge i la flora alpina que podem observar durant la ruta són espectaculars! Aquesta proposta està pensada per a persones amb una bona condició física i, tot i que no requereix tenir experiència prèvia en alta muntanya, si que requereix certa destresa en terreny irregular.

Durant la ruta gaudirem del paisatge d'alta muntanya característic de l'Alta Cerdanya, el Capcir i l'Arieja, amb nombrosos estanys d'origen glacial, crestes escarpades i cims retallats, una gran riquesa faunística i florística, adaptada als ambients inhòspits de l'alta muntanya, i una infinitat de paisatges sorprenents i de gran bellesa. Alguns dels indrets més emblemàtics que descobrirem són els següents: el llac de les Bulloses, l'estany de Lanós, l'estany Fauri, l'estany d'en Beys, els estanys de Camporells, l'estany d'Auda, la Reserva Nacional de Fauna d'Orlu, el massís del Carlit, el massís dels Perics,...

Els tres refugis on pernoctarem estan ubicats en paratges d'una gran bellesa. Coneixerem com és la vida en aquests establiments, que més enllà d'oferir protecció i comoditat als excursionistes, tenen un paper molt rellevant en la conservació del medi natural.

Finalment, cal destacar que accedirem al Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans (França), que va ser el primer parc natural francès de la serralada pirinenca, i a la Reserva Natural de Fauna d'Orlu. I a Montlluís, podrem visitar la fortalesa de Vauban, declarada Patrimoni de la Humanitat per l'UNESCO.

Recorregut

· Día 1: Trobada a Puigcerdà amb el guia. Presentació i revisió de material.

  Embassament de les Bulloses - Refugi de Besinés.
  Distància: 17 km | Desnivell: +850/-750m | Temps efectiu: 5:30h | Temps d'activitat: 7h.

· Día 2: Refugi de Besinés - Refugi d'en Beys.
  Distància: 10 km | Desnivell: +550m/-650m | Temps efectiu: 6-7h | Temps d'activitat: 8-9h.

· Día 3: Refugi d'en Beys - Refugi Camporells.
  Distància: 12 km | Desnivell: +1.130m/-850m | Temps efectiu: 6:30h | Temps d'activitat: 8h.

· Día 4: Refugi Camporells - Embassament de les Bulloses. Opció d'ascensió al Puig Peric (2.810m).
Distància: 15 km | Desnivell: +925m/-1.200m | Temps efectiu: 5:45h | Temps d'activitat: 7-8h.

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:4 dies - 3 nits
Exigència física:Mitjana-Alta. Ruta adequada per a persones que practiquen esport amb freqüència o que estan habituades a realitzar caminades de dia sencer amb desnivell. Es recomana haver realitzat alguna ruta de diversos dies prèviament.
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. Durant l'itinerari passem per alguns colls de muntanya de més de 2.400m d'altitud. Es recomana haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:49 km
Desnivell acumulat:2.830m
Època recomanable:De juny a octubre.
Hora i punt de trobada:8:00h del matí a Puigcerdà (a l´Oficina de Turisme de la Cerdanya situada a la mateixa carretera N-260 uns metres abans de la rotonda "Plaça Comtat de la Cerdanya" que dóna accés a Puigcerdà). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al Pla de Barrès, uns 35min amb cotxe (a 4 km de Montlluís). A continuació ens desplaçarem amb l´autobús del parc natural fins al punt d´inici de la ruta, a la presa de les Bulloses (aprox. 30 minuts).
Hora i punt de finalització:17:30h de la tarda al Pla de Barrès.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta (Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se als refugis. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra.). Motxilla de muntanya adequada. Frontal o llanterna. Sac-llençol (als refugis hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per les nits als refugis (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia (entrepà, pícnic, fruita, fruits secs, xocolata, barretes energètiques...). Els sopars, esmorzars i dinars (bosses de pícnic) ens els proporcionen als refugis.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia de muntanya titulat amb gran experiència i coneixement de la zona. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia del medi natural.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans, la seva història i els seus valors naturals. · Les valls i els llacs d'origen glacial. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · La vida als refugis d'alta muntanya i el pirineisme.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

· Preu (guiatge + refugis): 430 euros/persona (IVA inclòs)
· Preu (guiatge + refugis) mes d'agost: 450 euros/persona (IVA inclòs)

El preu del inclou la planificació i preparació de la ruta, la gestió de la inscripció, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural i l'allotjament als refugis en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).
El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres als refugis (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu, les despeses ocasionades per canvis en el recorregut per motius de seguretat (transfers, canvis en refugis...).

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Informació i reserves

Per a qualsevol consulta no dubteu a contactar-nos: info@rutespirineus.cat / +34 691 772 966.
La reserva es pot fer per e-mail o mitjançant el formulari web. Una reserva es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament.

Rutes Pirineus vol insistir en la necessitat de realitzar la reserva amb la màxima anticipació possible per tal de garantir la disponibilitat de plaça als refugis.

Allotjaments propers
· Hotel FONDA MERCÈ, Llívia. www.fondamerce.com
· Hotel CHALET DEL GOLF, Puigcerdà. www.chaletdelgolf.com
· Hotel del PRADO, Puigcerdá. www.hoteldelprado.cat
· Hotel PETIT HOTEL DE RIU, Riu de Cerdaña. www.hotelriucerdanya.com
· CERDANYA ECORESORT, Prullans. www.cerdanyaecoresort.com
Punt de trobada

8:00h del matí a Puigcerdà (a l´Oficina de Turisme de la Cerdanya situada a la mateixa carretera N-260 uns metres abans de la rotonda "Plaça Comtat de la Cerdanya" que dóna accés a Puigcerdà). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al Pla de Barrès, uns 35min amb cotxe (a 4 km de Montlluís). A continuació ens desplaçarem amb l´autobús del parc natural fins al punt d´inici de la ruta, a la presa de les Bulloses (aprox. 30 minuts).

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè gestionem les reserves als refugis i n'assegurem les places.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya i visquis una experiència meravellosa!

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).