Clàssica ascensió al segon cim més alt dels Pirineus al Parc Natural Posets-Maladeta

Ascensió al Posets (2 dies)
Ascensió al Posets (2 dies)
Informació
Benasc, La Ribagorça, Osca
PER QUÈ FER AQUESTA RUTA?

Amb els seus 3.375m el Posets s'erigeix com el segon cim més alt de la serralada pirinenca. El massís del Posets està situat entre la vall de Chistau (o de Plan), a la comarca aragonesa del Sobrarb, i la vall de Benasc, a la comarca aragonesa de la Ribagorça, al bell mig del Parc Natural Posets-Maladeta. El segon sostre dels Pirineus es mostra tan altiu com majestuós i esdevé un repte per a tots aquells muntanyencs amb ganes de gaudir de l'esforç i d'assolir el seu impressionant cim, amb vistes en totes direccions per recordar tota la vida!

Us proposem ascendir el Posets en dues jornades: el primer dia farem l'aproximació fins al refugi Ángel Orús, on passarem la nit, i el segon dia pujarem fins al cim i farem tot el descens fins al punt d'inici de la ruta.

El punt d'inici de la ruta és a l'aparcament del pont d'Espigantosa, a la Pleta del Estallo (cota 1.550m). Des d'aquí pujarem fins al refugi Ángel Orús, situat al contrafort de les crestes del Forcau i dominant la profunda vall de Grist (o Eriste), que ja haurem remuntat durant la pujada. El segon dia matinarem de valent i, després d'un esmorzar ben energètic, flanquejarem la vall de Llardaneta, situant-nos a l'entrada de la Canal Fonda (2.600m), que ascendirem fins al coll del Diente (3.010m), a tocar del vertiginós Diente de Llardana (3.094m). Encarats ja al contrafort S, conegut com la Espalda de Posets, carenarem progressivament fins arribar al cim de Posets (3.375m). La baixada la realitzarem pel mateix camí per on hem pujat, passant novament pel refugi Ángel Orús i arribant finalment a l'aparcament del pont d'Espigantosa.

Recorregut

· Dia 1: Aparcament pont d'Espigantosa - Refugi Ángel Orús.
Distància: 1,5 km | Desnivell: +600m | Temps efectiu: 1:00h | Temps d'activitat: 2:30h

· Dia 2: Refugi Ángel Orús - Pic Posets (3.375m) - Aparcament pont d'Espigantosa.
Distància: 13 km | Desnivell: +1.275m/-1.875m | Temps efectiu: 8:00h | Temps d'activitat: 12:00h

* Nota: L'itinerari previst podrà variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de l'estat del terreny.

Fitxa resum
Durada de l'activitat:2 dies / 1 nit.
Exigència física:Alta. Ruta adequada per a persones amb una molt bona preparació física i acostumades a fer caminades de jornada completa amb forts desnivells (>1.000m).
Dificultat tècnica:La ruta transcorre per terrenys d'alta muntanya: corriols, terrenys irregulars, tarteres i zones de blocs. És necessari haver realitzat rutes per terrenys d'alta muntanya prèviament.
Distància:16 km
Desnivell acumulat:1.875m
Època recomanable:De juliol a octubre.
Hora i punt de trobada:13:30h del migdia a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al pàrquing del pont d´Espigantosa. Si fem la ruta entre el 29/06 i el 11/09 l´accès fins aquest punt està tancat i agafarem l´autobús públic que des d´Eriste ens durà fins al pàrquing del pont d´Espigantosa.
Hora i punt de finalització:Aproximadament a les 17h al pont d'Espigantosa.
Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya per realitzar la ruta. Jaqueta tallavents, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, pantalons llargs i mitjons de muntanya, botes de muntanya impermeables de canya alta per protegir els turmells, guants, braga i gorro. Roba de recanvi per a canviar-se al refugi. Per la pluja: ponxo/capelina impermeable i funda impermeable per a la motxilla. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada. Frontal. Sac-llençol (al refugi hi ha mantes). Bastons telescòpics per caminar. Taps per les orelles per la nit al refugi (opcional).
Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú pel primer dia. El sopar, esmorzar i dinar (bossa de pícnic) ens els proporcionen al refugi.
Perfil del guia que realitzarà l'activitat:Guia d'alta muntanya titulat amb llarga experiència en l'ascensió a l'Aneto i al Parc Natural Posets-Maladeta. Amplis coneixements en flora, fauna i geologia.
Observacions:Al refugi podrem deixar tot el material que no és imprescindible per a l'ascensió. De tornada podrem recollir-lo.

Nota: Rutes Pirineus no es fa responsable dels incidents ocasionats pel fet de no portar el material imprescindible indicat. Rutes Pirineus es reserva el dret d'excloure un participant si no porta el material imprescindible. Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

Algunes coses que t'explicarem...
· El Parc Natural Posets-Maladeta, la seva història i els seus valors naturals. · Cultura i història de la Vall de Benasc, terra de frontera, pastors i llegendes. · El gran pirineista Henry Russell y su relación con el Posets. · La flora i la fauna d'alta muntanya. · Un massís metamòrfic a cavall entre el granit i la roca calcària.
...i molts dels grans secrets dels Pirineus!
Preu

Ascensió guiada (guiatge + refugi): 225 euros/persona (IVA inclòs).

El preu inclou la planificació i preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat), l'assegurança d'accidents per a activitats realitzades en el medi natural, l'allotjament al refugi en modalitat de Pensió Completa (allotjament, sopar, esmorzar i pícnic pel dia següent).


El preu no inclou el desplaçament fins al punt d'inici/final de la ruta, els consums extres al refugi (ús de dutxes, begudes extres, etc.), les despeses ocasionades per l'abandonament de la ruta per qualsevol motiu. Atenció!: Si la ruta es fa entre el 28/06 i 11/09, el preu NO inclou el trajecte en autobús en autobús entre Eriste i l'aparcament del pont d'Espigantosa. Aquest import s'haurà d'abonar directament a l'autobús (10,5 euros/persona anada i tornada).

Nota: En funció de la neu que hi pugui haver acumulada en cotes altes, podria ser necessari l'ús puntual de grampons i piolet. Si fos el cas, el lloguer d'aquest equip té un cost addicional de 20 euros/persona. En cas que es pogués donar aquesta circumstància, des de Rutes Pirineus us contactaríem la setmana anterior a la ruta per informar-vos degudament.

* Grup mínim necessari per realitzar-se l'activitat en les dates del calendari: 4 persones. Rutes Pirineus s'encarrega de la conformació dels grups mínims. En cas de no poder-se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l'import. Per a grups tancats que vulguin una sortida privada o per a grups de 7 persones o més, si us plau sol·licitar un pressupost a mida (mitjançant el formulari d'inscripció o per correu electrònic: info@rutespirineus.cat).

Reserva i pagament

La reserva es podrà realitzar per email (info@rutespirineus.cat) o mitjançant el formulari web i es considerarà confirmada un cop efectuat el pagament. Mètodes de pagament: transferència bancària o pagament online amb targeta mitjançant la passarel·la de pagament segura de La Caixa.

Allotjaments propers
· Hotel CIRIA, Benasc. www.hotelciria.com
· Càmping LA BORDA DE ARNALDET, Sesué. www.arnaldet.com
· AHCS Aparthotel Castejón de Sos, Castejón de Sos. www.apartahotelcastejondesos.com
Punt de trobada

13:30h del migdia a Benasc (a l´entrada del poble davant de la botiga Barrabés, que està situada entrant a mà dreta). Des d´aquest punt ens desplaçarem en cotxes particulars fins al pàrquing del pont d´Espigantosa. Si fem la ruta entre el 29/06 i el 11/09 l´accès fins aquest punt està tancat i agafarem l´autobús públic que des d´Eriste ens durà fins al pàrquing del pont d´Espigantosa.

Per què amb Rutes Pirineus?
  • Perquè gràcies al nostre guiatge no t'hauràs de preocupar per la seguretat, pel recorregut, per la gestió dels temps ni per les dificultats que la ruta pugui presentar.
  • Perquè durant l'itinerari farem interpretació del medi natural i parlarem de flora, fauna, geografia i geologia. I viuràs la muntanya com mai abans ho has fet!
  • Perquè ens encarreguem de la formació dels grups -sempre reduïts- i tenim un gran equip de guies.
  • Perquè volem que gaudeixis de la muntanya, t'ho passis bé i descobreixis les grans muntanyes del Pirineu amb nosaltres!
1 Opinions de persones que han realitzat aquesta sortida guiada amb nosaltres

També et podria interessar...

No dubteu en contactar-nos per a qualsevol consulta enviant-nos un email a info@rutespirineus.cat o trucant-nos al +34 691772966 (Gemma, horari de dilluns a divendres de 9h-14h i de 16h-18h).